S-a lansat Alianța Europeană pentru Activitate Fizică

EuropeActive își unește forțele cu Federația Industriei Europene de Produse Sportive, Coaliția It’s Great Out There și Rețeaua Europeană de Sporturi în Aer liber pentru a promova activitatea fizică benefică pentru sănătate și pentru a încuraja europenii să fie activi.

Lansarea acestei alianțe a avut loc în 15 martie în cadrul unui eveniment online, la care au participa operatorii din industria fitness.

În cadrul acestui eveniment au luat cuvântul experți și reprezentanți ai instituțiilor EU și internaționale pentru a promova beneficiile activității fizice pentru sănătate. Aceștia au făcut schimb de idei pentru a putea promova această inițiativă la nivel european.

”Este deja bine stabilit faptul că activitatea fizică are beneficii semnificative asupra sănătății fizice și mentale ale omului și ajută al prevenirea și gestionarea unor boli non-comunicabile, precum bolile cardiovasculare, cancer și diabet De asemenea, anunță la prevenirea diabetului și a anxietății. Totuși, 46% dintre europeni nu exersează. În plus, pandemia de COVID-19 a contribuit la creșterea inactivității limitând accesul la infrastructurile sportive. În acest moment, europenii nu au mai fost nicicând atât de inactivi din punct de vedere fizic precum sunt acum” spun reprezentanții EuropeActive.

În cadrul evenimentului de lansare au luat cuvântul, pe lângă reprezentanții organizațiilor partenere, și Dr. Stephen Whiting (Technical Officer la OMS Europa), MEP Tomasz Frankowski (Co-chair al grupului sportiv al Parlamentului European), Floor Van Houd (Directorul Unității de Sport al Comisiei Europene) și Christèle Gaultier (Directorul Sport-Santé în cadrul Ministerului francez al Sportului).

Articole recente

Stay up to date with the latest news

Subscribe to our monthly newsletter to stay informed on the latest information.

By clicking the Subscribe button below, I agree to the processing of my name, surname and email address in order to receive fitness and health alerts, marketing materials and communications about Romania Active’s events.

For more information, please consult our Privacy Policy.

*your email address will not be used for spam.

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter-ul nostru lunar pentru a rămâne informat cu privire la cele mai recente noutăți.

Apăsând click pe butonul Mă abonez de mai jos, sunteți de acord cu prelucrarea numelui, a prenumelui și a adresei de e-mail pentru a primi ultimele noutăți din domeniul fitness și sănătate, materiale de marketing și comunicări despreevenimentele Romania Active.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Politica de Confidențialitate.

*adresa dumneavoastră de email nu va fi folosita pentru spam.