Devino Membru

Este vital ca noi, ca industrie, să fim reprezentați la nivel național și să influențăm toate domeniile normelor și reglementărilor românești privind sectorul nostru de sănătate, fitness și activitate fizică.

În calitate de voce unită a industriei românești din sectorul sănătății, fitnessului și activității fizice, Romania Active lucrează, dezvoltă, reprezintă, susține și apără cel mai bun interes al membrilor săi în relația cu autoritățile publice, sindicatele și alte persoane juridice și fizice, în mediul internațional și cadrul național și în conformitate cu prevederile legale.

Dacă organizația dumneavoastră lucrează pentru a face fitnessul și activitatea fizică accesibile și realizabile pentru cât mai mulți oameni posibil, dacă recunoașteți concurența liberă, corectă și inovatoare, precum și îmbunătățirea constantă a abilităților și cunoștințelor ca fiind esențiale pentru succesul industriei noastre, dacă credeți în a face românii mai activi, mai des, oferindu-le acces la servicii de sănătate și fitness, asigurând în același timp cele mai bune practici de calitate, Romania Active este locul unde se regăsesc toate aceste convingeri și acțiuni unificate la nivel național.

Împreună devenim vocea unificată a industriei noastre și realizăm mai mult!

Dacă dorești să te contactăm noi completează formularul de aplicare

DE CE SĂ DEVII MEMBRU ROMANIAACTIVE?

Ca membru al Romania Active:

Testimoniale

Paulina Antas|
Paulina Antas|Team Leader Nordic Les Mills Nordic AB | Romania, Bulgaria, Poland
Read More
Health is the new wealth – Health has become a priority for people across the world, creating significant growth opportunities for club operators. Research (Les Mills Global Fitness Report 2021) shows that fitness is still the world’s biggest sport, with 75% of regular exercisers doing at least one gym-type activity, with social fitness activities leading the way. Millennials and Gen Z now represent 80% of all gym goers, making them the prime target group. We, at Les Mills will elevate the training experience by combining the best live, online, and digital services. Our focus is on innovation, fresh technologies, connection, and motivation. We can inspire millions of people to be more active and uplift the fitness industry, on our mission to create a fitter planet.
Vlad Ionut
Vlad IonutManaging Director Johnson Health Tech Romania Membru Asociat RomaniaActive
Read More
Piata de fitness din Romania este in plina expansiune, remarcand de la an la an crestearea interesului consumatorului pentru exercitii fizice. Nevoile consumatorilor de fitness se schimba, si noi, cei din industrie, indiferent daca suntem proprietari de sali, furnizori de echipamente, antrenori etc, trebuie sa ne adaptam noilor cerinte si noilor trenduri. Pentru a mentine ritmul cresterii, trebuie sa urmam modele de succes din vestul Europei, modele care prin asociatii reprezentative au reusit sa ridice industria de fitness si preventie la nivelul industriei de sanatate. Accesul la fonduri si crearea de catre institutiile statului a unui mediu propice pentru dezvoltarea businessurilor mici si mari din aceasta industrie sunt aspecte importante pentru dezvoltarea fitnessului in Romania. Un pas de care ar trebuie sa profitam pentru a atrage cat mai multi oameni in centrele de fitness a fost OG nr. 16/2022 prin care angajatorii pot oferi salariatilor abonamente la sala, ca benficiu extrasalarial. Acest pas facut de RomaniaActive era unul necesar, cu beneficii pentru toate partile implicate.
Sergiu Manofu
Sergiu ManofuManaging Partner DY Nutrition Global
Read More
The global market for protein and sports supplements has been growing rapidly in recent years, with a compound annual growth rate (CAGR) of around 8% from 2019 to 2023. This growth has been driven by factors such as rising health consciousness, increasing gym memberships, and the overall popularity of sports and fitness activities. As the health and fitness industry continues to evolve, we should work together to find the best solutions to meet the changing needs of consumers. Our mission is to revolutionise the way training and nutrition is perceived and practiced in Romania and to assist all fitness enthusiasts to fulfil their potential in the most time-effective and efficient way to achieve their desired objectives for both body and health
Dimitrios Sabalis,
Dimitrios Sabalis,Managing Partner Technogym Romania Membru asociat RomaniaActive
Read More
We have witnessed an unprecedented acceleration in the awareness of how much physical exercise impacts one’s well-being with the reaffirmation that it’s one of the most powerful forces for good health The fitness industry will have to offer: a better service, higher quality, extended in time and space, as well as in the network (apps, sites). These are the priorities that all gyms and sports clubs must pursue.
George Damian,
George Damian, CEO & co-founder UPfit.cloud
Read More
The fitness industry is one of the most dynamic sectors in Romania, where trends change at light speed. I am confident that we’ll also see a shift in the public’s perception of fitness in the near future. The health benefits of physical activity have been understood for years. However, the pandemic has become a catalyst that encourages the public to adopt healthier lifestyles. This, in turn, will create incredible opportunities for health and fitness professionals with the ability to facilitate that change.
Sabin Piso
Sabin PisoCEO 7Distribution.ro, distribuitor al marcilor Optimum Nutrition, Nutramino, Olimp Sport Nutrition, Manuka Health
Read More
Pe categoria de suplimente pentru sportivi si batoane proteice, vedem o crestere accelerata in ultimii ani, oamenii activi concentrandu-se din ce in ce mai mult pe sanatate si pe performanta. 7Distribution impreuna cu RomaniaActive lucreaza impreuna pentru a le oferi cadrul salilor de fitness din Romania sa creasca. Astfel ca orice client final poate sa aiba performante mai bune, sa aiba progres avand o dieta mai buna, folosind suplimente calitative care sa le sustina stilul de viata activ. Suplimentele ajuta in orice antrenament ca performnatele sa creasca si tinta pe care o ai in sala, sa fie atinsa mai rapid si mai bine. RomaniaActive doreste ca si noi membrii asociatiei sa ofere standare ridicate de servicii, sfaturi profesionale pe zona de antrenament si de nutritie si impreuna sa dezvoltam o societate activa, cu focus pe sanatate si stare de bine. Suntem incantati sa vedem ca RomaniaActive a preluat aceasta initiativa in industrie.
Gabriel Vasilescu
Gabriel VasilescuDirector Executiv MOVE ON.
Read More
Când ai un club de fitness, care este prima calitate care te distanțează de concurență? Cu siguranță, CREDIBILITATEA. Nivelul de pregătire, specializare și experiență al antrenorilor și instructorilor din echipă. Datorită formării continue a echipei, poți lansa noi programe de antrenament, mai competitive, poți crește rata de succes a antrenamentelor oferite, atragi noi membri și loializezi membrii existenți. Intr-o piata dinamica si in crestere accelerate, formarea continua si specializarea expertilor in health & fitness reprezinta o mare responsabilitatea pentru noi, Move ON. Programele de training in fitness pe care le oferim de peste 10 ani aduc un nivel ridicat de know how si un suport valoros operatorilor si industriei.
Previous
Next

MEMBRI ACTIVI

Deveniți Membru Activ dacă societatea dumneavoastră exploatează un club sportiv sau un club de fitness de mai mult de 2 ani și are mai mult de 3 angajați.

MEMBRI
ONORIFICI

Deveniți Membru de Probă dacă societatea dumneavoastră operează un club sportiv sau un club de fitness de până la 2 ani.

MEMBRI
ASOCIATI

Deveniți Membru Asociat dacă reprezentați o persoană juridică care dorește să adere la Romania Active și să participe la atingerea scopului și obiectivelor Asociației.

Societăți, organizații și instituții care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:

a. desfășoară în prezent efectiv activitățile aferente următoarelor coduri CAEN:

  • CAEN 9311 – Activități ale bazelor sportive;
  • CAEN 9312 – Activități ale cluburilor sportive;
  • CAEN 9313 – Activități ale centrelor de fitness;
  • CAEN 9319 – Alte activități sportive;

Pentru evitarea oricărui dubiu, enumerarea de mai sus nu va fi interpretată ca fiind limitativă, iar membrilor activi ai Asociației Patronale li se permite sa desfășoare alte activități care nu au legatură cu codurile CAEN menționate mai sus.

b. activitățile menționate mai sus au fost înregistrate în mod corespunzător la Oficiul Registrului Comerțului relevant ca activități comerciale desfășurate efectiv la sediul sau punctele de lucru ale societăților. În plus, activitățile prevăzute la punctul a de mai sus se vor desfășura efectiv în cadrul unor centre de Sănătate și Fitness;
În sensul prezentului articol, „centre de Sănătate și Fitness” înseamnă spațiile echipate corespunzător cu mașinile și echipamentele necesare pentru fitness și exerciții fizice, utilizate de clienți în scopuri de exerciții fizice.

c. au activat pentru mai mult de 2 ani în domeniul serviciilor de sănătate și fitness, adică au desfășurat efectiv activitățile descrise la punctul a de mai sus pentru o perioadă mai mare de 2 ani. Pentru evitarea oricarui dubiu, în sensul prezentei secțiuni, realizarea efectivă va insemna obținerea de venituri din activitățile mai sus menționate, înregistrate si autorizate conform prevederilor legale aplicabile.

d. gestionează centre de Sănătate și Fitness,

e. au minim 3 angajați/contractanți independenți cu contracte individuale de muncă/contracte de servicii și

f. au referințe pozitive de la cel puțin doi membri activi ai Asociației Patronale, pot fi membri activi ai Asociației Patronale. Fondatorii Asociației Patronale dețin de drept poziția de membri activi.

  • Societățile care gestionează centre de Sănătate și Fitness și desfășoară o activitate pe piața serviciilor de sănătate și fitness de până la doi ani. Calitatea de membru de probă al Asociației Patronale poate fi acordată societății care solicită să fie acceptată ca membru al Asociației Patronale și desfășoară o activitate pe piața serviciilor de sănătate și fitness de până la 2 ani.
  • Perioada de probă durează un an de la data admiterii în Asociația Patronală.
  • Centre de sănătate și Fitness, societăți care se ocupă de vânzarea de echipamente și articole sportive, societăți care se ocupă de vânzarea de alimente și băuturi nealcoolice, edituri, sisteme de rezervare, fundații /asociații sportive, instituții financiare care finanțează activități în domeniul sănătății și fitnessului, instituții de cercetare-dezvoltare etc., precum și orice alte persoane juridice care doresc să adere la aceasta și să participe la atingerea scopului și obiectivelor Asociației Patronale.

  • Membrii asociați vor plăti o taxă lunară recurentă Asociației Patronale și o taxă anuală recurentă (a se vedea structura taxelor).

MEMBRII CONSILIULUI DE CONDUCERE