Reprezentanții RomaniaActive au participat la FIBO 2022

După doi ani de pauză, cel mai mare trade show din industria fitness a revenit cu un eveniment de patru zile la Exhibition Center în Köln. Bineînțeles, reprezentanții Romania Active au participat la eveniment pentru a vedea noile trenduri în industrie și schimbările care au survenit după doi ani de pandemie.

Peste 51.000 de vizitatori au participat la ediția din aprilie a FIBO și peste 500 de expozanți au prezentat ultimele noutăți din industria fitness. De asemenea, evenimentul a debutat cu o nouă ediție a conferinței EHFF (European Health & Fitness Forum). 

Având tema ”Mergem înainte împreună”, conferința a atras peste 400 de experți, lideri și asociații din sectorul fitness european. În cadrul conferinței Deloitte a prezentat și raportul European Health & Fitness Market Report 2022, realizat pentru Europe Active.

Raportul a arătat o creștere a numărului de membri de săli de fitness anul trecut comparativ cu 2020, precum și alte semne care dau dovada că sectorul începe să-și revină după pandemie.

Bineînțeles, atât la ediția din acest an a FIBO, cât și la EHFF a participat și Kent Orrgren, președintele asociației Romania Active, care s-a arătat plăcut surprins de modul în care s-a desfășurat întregul eveniment, în contextul pandemiei și a restricțiilor care au fost impuse în Germania până recent. 

La fel ca și în anii anteriori, FIBO a atras și experți la nivel internațional din peste 100 de țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Polonia, Africa de Sud, Australia, Brazilia și Emiratele Arabe Unite. 

“După doi ani cu opțiuni de exerciții drastic reduse, importanța fitnessului pentru sănătate a crescut enorm din nou. Trendul utilizării sportului pentru a promova sănătatea, prevenția bolii și susținerea vindecării nu este unul nou, dar a fost accelerat de pandemie. Antrenamentele fitness, nutriția sănătoasă și wellness-ul sunt demult parte integrală dintr-o prevenție holistică”, a explicat Silke Frank, Event Director FIBO.

Ediția de anul viitor a FIBO a fost deja programată pentru 13 – 16 aprilie 2023.

Articole recente