Vești bune pentru operatorii de săli de fitness! Cheltuielile companiilor cu abonamente la sală pentru angajați vor fi deductibile. Potrivit unui proiect de lege care a trecut de votul Camerei Deputaților, companiile vor putea oferi ca beneficii extra-salariale abonamente la sala de fitness în limita a 400 de euro, echivalent în lei, pe an, pentru fiecare angajat. Aceste costuri vor fi deductibile pentru companii, iar angajații nu vor trebui să plătească impozite pe venit și contribuții sociale.
Proiectul de lege este un amendament la Codul Fiscal și a fost adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional, marți, 13 decembrie, cu 260 de voturi pentru, 8 împotriva și 3 abțineri.
Abonamentele eligibile sunt cele făcute la operatori de săli de fitness cu coduri CAEN 9311-Activități ale bazelor sportive, 9312 – Activități ale cluburilor sportive, 9313 – Activități ale centrelor de fitness.
”Contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual”, se arată în textul proiectului de lege.
De asemenea, sunt incluse și abonamentele oferite copiilor angajaților sau a altor persoane aflate în întreținere: „abonamentul vizează servicii furnizate angajatului și/sau oricărei persoane aflate în întreținerea sa, așa cum este definită la art. 77 alin. (3), în limita aceluiași plafon, indiferent de numărul de persoane.”
Legea mai trebuie să fie promulgată de către Președintele României, iar apoi va intra în vigoare imediat după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.