Întâlnire între reprezentații ACTEF și Ministrul Sănătății: soluții pentru afacerile afectate de pandemie

Reprezentanții Alianța pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness (ACTEF) s-au întâlnit cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru a discuta soluții pentru afaceri din sectoarele care au fost cele mai afectate de restricțiile pandemiei.

În cadrul întâlnirii care a avut loc în 24 ianuarie, au participat și reprezentați ai asociației RomaniaActive, ca este membru fondator al ACTEF.

S-a stabilit înființarea unui Comitet Consultativ al Ministerului Sănătății care să implice activ aceste industrii în toate deciziile viitoare legate de măsurile luate pentru controlul pandemiei. Astfel, prin intermediul acestui consiliu, Ministerul Sănătății va purta un dialog structurat cu reprezentanți ai vieții economice și sociale, atât în privința unor eventuale noi măsuri de întărire a protecției sănătății publice, precum și pentru calendarul eliminării restricțiilor specifice perioadei de pandemie.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila și-a exprimat sprijinul pentru mecanismele legale de compensare a industriilor afectate și a promis că începând cu martie 2022 va da prioritate predictibilității în industria evenimentelor, acesta fiind un pas important pentru revenirea la normal.

Un alt subiect discutat în cadrul întâlnirii ministrului Sănătății cu reprezentanți ai ACTEF a fost noul mecanism de impunere măsurilor de întărire a protecției sănătății publice.

Astfel, se va înlocui criteriul ratei de incidență din unitățile administrativ-teritoriale cu cel al gradului de ocupare a paturilor alocate pacienților COVID-19 la nivel județean, respectiv al Municipiului București.

Dacă gradul de ocupare al paturilor este mai mic de 70%, se va reveni la activitățile școlare cu prezență fizică. Un astfel de mecanism va putea fi avut în vedere și pentru alte domenii, inclusiv pentru activitățile specifice Alianței pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness.

Concluzia principală a întâlnirii a fost promisiunea ministrului Sănătății de a asigura predictibilitatea vieții economice și sociale, astfel încât să poată exista o planificare a evenimentelor publice și private din perioada mai-octombrie 2022.

Articole recente

Stay up to date with the latest news

Subscribe to our monthly newsletter to stay informed on the latest information.

By clicking the Subscribe button below, I agree to the processing of my name, surname and email address in order to receive fitness and health alerts, marketing materials and communications about Romania Active’s events.

For more information, please consult our Privacy Policy.

*your email address will not be used for spam.

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter-ul nostru lunar pentru a rămâne informat cu privire la cele mai recente noutăți.

Apăsând click pe butonul Mă abonez de mai jos, sunteți de acord cu prelucrarea numelui, a prenumelui și a adresei de e-mail pentru a primi ultimele noutăți din domeniul fitness și sănătate, materiale de marketing și comunicări despreevenimentele Romania Active.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Politica de Confidențialitate.

*adresa dumneavoastră de email nu va fi folosita pentru spam.