Cum să construiești sau să extinzi programul de antrenamente pentru grupuri mici

Cercetările IHRSA arată că programele de antrenamente pentru grupuri mici sunt unul dintre principalele surse de profit la majoritatea cluburilor.

Potrivit ”Raportului IHRSA de consum al cluburilor de fitness”, antrenamentele pentru grupuri mici sunt de două ori mai populare decât antrenamentele personale. După cum afirmă direct raportul: „Antrenamentele în grupuri mici este activitatea preferată a membrilor atunci când vine vorba de antrenamente personalizate”. Mai mult decât antrenamentul personal și mai mult decât clasele obișnuite de grup.

Cei care participă la antrenamentele în grupuri mici sunt o mulțime diversă, atât din punct de vedere etnic, cât și economic. Participanții la aceste antrenamente sunt mai mult femei și mai tineri decât cei care folosesc serviciile tradiționale de antrenament personal. 

Cluburile care nu au un program de antrenamentele în grupuri mici sau care au un program limitat din cauza unor probleme practice (de exemplu, lipsa spațiului în club, instructori insuficienți, etc.) ar trebui să facă efortul de a lansa sau extinde un astfel de program. 

Aceste clase restrânse nu numai că pot ajuta la construirea unei surse de venit adiționale, ci pot crește retenția. Un studiu realizat de The Retention People a constatat că 88% dintre membrii exercițiilor de grup și-au păstrat calitatea de membru pe durata studiului.

E posibil să nu ai prea mult capital suplimentar pentru a investi într-un program de antrenamente în grupuri mici, dar nu trebuie să spargi banca pentru a lansa sau extinde un astfel de program. 

Crearea unui studio în cadrul clubului tău

Una dintre caracteristicile grozave ale antrenamentelor în grupuri mici este faptul că sunt o modalitate, ușor de gestionat, de a oferi antrenamente funcționale membrilor tăi. Totul poate fi considerat fitness funcțional, de la antrenamente în stil CrossFit, tabere de antrenament dedicate sau HIIT.

Cu o varietate atât de mare de opțiuni, trebuie să te asigurați că ai tipul potrivit de antrenament funcțional pentru membrii tăi. Cum le descoperi stilul preferat? Întreabă-i!

Conform IHRSA, după ce decizi tipul de antrenament pentru clubul tău, ar trebui să ai în vedere următoarele aspecte atunci când pui la punct programul.

  • Simplifică participarea. Nu suprasolicita membrii cu cerințe de a investi în articole vestimentare scumpe sau alte accesorii costisitoare. Încearcă să facilitezi înscrierea la o clasă eliminând obstacolele care îi pot intimida pe membri. Oferă sesiuni gratuite pentru prima dată, pentru a stârni interesul.
  • Nu te bloca prea mult într-un antrenor anume. Acesta poate pleca, iar o parte dintre membri poate urma acel antrenor la un alt club.
  • Promovează un mediu social. Unul dintre motivele pentru care antrenamentele în grupuri mici au atât de mult succes se datorează legăturii sociale din experiența de grup. Acesta poate fi un mare avantaj pentru cluburile care nu au reușit să pună la punct o comunitate strânsă.

Inițial, antrenamentele în grupuri mici au fost create și popularizate de către studiourile de tip boutique. 

De aceea este util să te gândești la oferta ta de programe de antrenamente în grupuri mici ca o experiență de tip boutique în cadrul clubului tău de fitness.

Articole recente