A fost promulgată legea prin care abonamentele la cluburile de fitness sunt deductibile pentru companii

Amendamentul la Codul Fiscal, potrivit căruia companiile pot oferi ca beneficii extra-salariale abonamente la sala de fitness în limita a 400 de euro, a fost promulgat de către Președintele Iohannis. Astfel, aceste beneficii vor putea fi decontate de către companii începând cu veniturile pe februarie 2023.

Amendamentul a fost introdus la alineatul 4.1 al articolului 76 din Codul fiscal, acolo unde sunt menționate unele venituri salariale pentru care nu se datorează impozit pe venit. Beneficiul va fi introdus la articolul 142, unde sunt menționate sumele neincluse în baza lunară de calcul a CAS (contribuții sociale pentru pensii), ceea ce înseamnă că, automat, sumele nu vor fi incluse nici în baza de calcul a CASS (contribuții sociale pentru sănătate), nici în baza de calcul a CAM (contribuții sociale pentru muncă).

Astfel, companiile vor putea deduce contravaloarea a 400 de euro în lei, pe angajat pe an pentru abonamente la săli de fitness și servicii de întreținere, terapie și prevenire.

Codurile CAEN vizate sunt pentru activități ale bazelor sportive (9311), activități ale cluburilor sportive (9312) și activități ale centrelor de fitness (9313).

Totodată, și pentru persoanele fizice care obțin venituri independente se consideră cheltuieli deductibile contravaloarea abonamentelor fitness, dacă sunt plătite în scopul personal al contribuabilului, tot în limita a 400 de euro pe an, echivalent în lei.

Articole recente