20 de bune practici pentru clasele de group fitness

Clasele de grup sunt preferatele multor membri ai cluburilor și studiourilor de fitness. O clasă bună poate atrage noi membri, poate crește retenția și poate genera recomandări din partea membrilor actuali. Când sunt gestionate corect, clasele de grup pot fi una dintre cheile succesului clubului tău de fitness.

Cu toate acestea, dezvoltarea unui program de group fitness nu este ușoară! Indiferent dacă pui la punct un nou program sau ajustezi unul existent, începe prin a citi cele mai bune practici de mai jos, create de IHRSA.

Programarea și promovarea cursurilor

1. Folosește clasele de grup pentru a ajuta clienții și membrii să dezvolte rutine în aceeași zi și la aceeași oră. Construiește orarul de clase astfel încât membrii să poată participa la același curs de 2-3 ori în fiecare săptămână, la aceeași oră. Asigură-te că membrilor le este ușor să-și adauge clasele în calendar.

2. Nu trebuie să organizezi clase de o oră. Clasele mai scurte s-au dovedit a fi eficiente în condiționarea fizică.

3. Ia în considerare posibilitatea de a oferi o clasă gratuită potențialilor clienți.

4. Elaborează un plan de marketing și programe speciale pentru club. Nu uita să anunți actualizările orarului, lansările de clase noi, evenimentele speciale și modificările de ultimă oră.

5. Postează orarul de clase în club, online și în aplicația de mobil, acolo unde este cazul. Prezintă în mod proeminent orarul de clase pe website-ul clubului și asigură-te că este dinamic și ușor de navigat.

6. Asigură-te că toate clasele încep și se termină la timp.

7. Acordă suficient timp înainte și după clase pentru instalarea, igienizarea și depozitarea sigură a echipamentului.

Angajare și instruire

8. Pune la punct o echipă creativă de instructori care poate identifica tendințele și poate crea noi programe.

9. Învață instructorii cum să creeze o relație cu membrii și să fie ambasadori ai clubului tău.

10. Stabilește un cod de conduită pentru instructor printr-un SOP (procedură standard de operare) documentat. Actualizează-l constant și asigură-te că toți instructorii au acces la acest document.

11. Creează un sistem de comunicare prin care întreaga echipă să aibă acces la anunțurile, politicile și procedurile importante ale companiei.

12. Învață instructorii cum să utilizeze toate echipamentele și tehnologia necesare pentru a face o clasă profesionistă.

Creează clase de grup pentru a satisface diverse nevoi

13. Ia în considerare oferirea unei varietăți de clase care se adresează unei comunități cu diverse vârste, abilități și categorii demografice.

14. Asigură-te că instructorii știu cum să modifice orice exercițiu pentru a crește sau a reduce intensitatea și să facă alte adaptări, pentru a face clasa potrivită pentru diverse abilități și condiții.

15. Include segmente adecvate de încălzire și cooldown pentru fiecare clasă.

Organizarea spațiului de clasă

16. Ia în considerare integrarea tehnologiei printr-un model hibrid de cursuri live, virtuale și la cerere.

17. Instalează un sistem de sunet de calitate și fiabil; selectează muzică cu un BPM adecvat (bătăi pe minut) pentru exercițiile specifice.

18. Montează o mini-scenă, astfel încât toți membrii să poată vedea cu ușurință instructorul.

19. Stabilește o capacitate maximă pentru spațiul de clasă și ai grijă ca fiecare membru care participă să aibă echipamentul necesar. Maximizează accesul menținând în același timp spațiu adecvat pentru fiecare membru.

20. Instalează un spațiu de depozitare bine definit pentru echipamentele de clasă, de preferință într-o cameră de depozitare cu intrări largi, pentru a ține dezordinea departe de membri și pentru a permite accesul ușor înainte și după clasă.

Articole recente